• De Prostaatkliniek Zorgkaart Nederland
  • Zorgkaart Nederland DeProstaatkliniek
  • Saskia Lindeman-Stomps
  • Verzekerd van goede zorg
Print deze pagina

Behandeladvies

Wanneer u contact hebt gehad met uw arts over prostaatklachten, breekt een onzekere tijd aan. Vragen als ‘heb ik prostaatkanker?’, ‘hoe wordt het behandeld?’ en ‘waar kan ik snel worden geholpen?’ komen bij iedereen op. Bij De Prostaatkliniek krijgt u zeer snel de beste diagnose en advies.
Snel een complete diagnose en een ‘second opinion’.

Snelheid is belangrijk

Wanneer u bij ons binnenkomt, wordt er eerst uitgebreid gekeken naar uw persoonlijke en medische geschiedenis en alle beschikbare gegevens. Op basis daarvan wordt er bepaald welke onderzoeken er nodig zijn en wanneer deze zullen plaatsvinden.

De snelle reactie op mijn mail en de afspraken en snelheid van de onderzoeken heb ik als zeer positief ervaren.

MRI

Als er een vermoeden is van prostaatkanker en de biopten laten geen tumor zien, dan vindt een ‘detectie-MRI’ plaats in het Prostate MR Center of Excellence, onderdeel van de afdeling Radiologie van het Radboudumc. Jaarlijks komen honderden patiënten uit de hele wereld voor een MRI-diagnose naar Nijmegen, omdat de nieuwste technieken alleen daar nog worden toegepast.

De huidige methodes om prostaatkanker op te sporen en te behandelen zijn niet altijd precies genoeg. Met een multimodality MRI scan kan dat sneller, nauwkeuriger en met minder pijn en frustratie voor de patiënt.

Lees meer over de voordelen van MRI bij diagnose.

Voor iedere patiënt moet de meest passende behandeling gekozen worden. Wij doen dat op basis van de MRI en het advies van de radioloog. Deze worden besproken in het multidisciplinair overleg; een overleg met specialisten in verschillende richtingen binnen het eigen ziekenhuis.

Terug naar u

Uw behandelend arts bespreekt zo snel mogelijk alle uitslagen in het multidisciplinair overleg. Hij kan op basis van alle beschikbare gegevens en het overleg, een gedegen keuze maken voor uw behandeling.

Tenslotte wordt de behandelkeuze aan u voorgelegd. U weet dan zeker dat u de best mogelijke behandeling krijgt, op basis van een topdiagnose. En dat binnen enkele weken.

 

Resultaten

Inmiddels heeft De Prostaatkliniek bijna 500 patiënten geholpen met adviezen. De eerste 350 adviezen zijn inmiddels verwerkt in onze rapportage van oktober 2012. Hierin kunt u lezen over waarmee de patiënten binnen kwamen, MRI, welke adviezen door de experts zijn gegeven, tevredenheid en meer.

 

OBA rapportage 2012

Lees hier de rapportage van het Onafhankelijk Behandeladvies 2012 (PDF)


Zou u zelf ook graag een behandeladvies krijgen of wilt u meer informatie over wat dit voor u zou kunnen betekenen?
Neem dan gerust contact op met één van onze artsen
Hij zal u binnen 24 uur antwoorden. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos.

Deel deze pagina met anderen!
^ Back to Top